Verenigde Staten.......Florida  1980

Back to the U.S.

5 juli tot 2 augustus 1980. Cis en ik gingen een rondtrip maken door zuidelijk Florida. Met niets meer dan een goeie kaart, onze gehuurde Mercury Cougar en een stapel folders van touristische bezienswaardigheden gingen we op pad.......
Na de aankomst in Miami zochten we ons eerste hotel, Miramar. Het  eerste dat we bezochten was het Seaquarium in Miami. Door naar Miami Beach, ons tweede hotel, het Cardozo Hotel. Bezoek aan de Everglades en de Parrot Jungle op de weg naar Key-West. 
Op onze route lag in ieder geval Fort Lauderdale en Hotel Quality Inn South, de plek waar ik het jaar er voor ook was geweest en wat mij aan had gezet tot het maken van deze trip. In Ft.Lauderdale een boottocht gemaakt met de Jungle Queen naar een klein indianendorpje. Florida heeft veel met de zee en ook Ft.Lauderdale heeft zijn dolfinarium, Ocean World,  Het volgende was een overnachting in Seaside Appartments, Fort Pierce, met Nederlandse eigenaars.
De volgende halte werden de Cypress Gardens in Winterhaven met de waterski shows en schitterende tuinen. Daarna door naar het Buena Vista Motel in Kissimee. Vanuit Kissimee werden Disney World en Sea World bezocht..... Door naar de kust in Daytona Beach, het Safari Beach Motel. Een bijzondere plaats, met zijn autoparade over het strand.
Van de Atlantische kust een doorsteek naar de Golf van Mexico, met onderweg een overnachting in het Thunderbird Motel en bezoek aan Silversprings, waar we met een glasbodemboot de onderwaterwereld werd bekeken. Ook het automuseum van Silver Springs bezochten we. We stopten in Ocala, waar een bezoek aan "Six gun Territory" volgde. Een cowboynederzetting, waar de lokale Marchall een bankoverval oploste.. Dit was nep, maar in Zuid_florida zagen we veel echte indianendorpen en nederzettingen, vooral rond de Everglades.
We belanden op onze doorreis in Weeki Wachee Springs. Zeemeerminnen bestaan.!!!
In Tarpon Springs bezochten we een Griekse nederzetting, inclusief sponzen duikerij. Verblijf in Tahitian Motor Lodge. Ons volgende doel was Tampa en een overnachting volgde in het Dutch Motel. In Tampa bezochten we de Busch Gardens, The Dark Continent.
De Golf van Mexico was een perfecte omgeving, warm en helemaal niet druk. Een heerlijke tijd in het Edgewater Court Motel in Ft. Meyers Beach. Pizza Hut en International House of Pancakes werden bekenden van ons.
Via een doorsteek door de Everglades de cirkel rond gemaakt op Miami Beach. Een paar overnachtingen in het Netherland Hotel. Vanuit Miami Beach weer terug naar de luchthaven en door naar Nederland.  We zijn vier weken op stap geweest, hebben nog maar een fractie van alles gezien en toch hebben we ons geen seconde verveelt.