Synopsis    “De Uitverkorenen

 

 

De organisatie ESTEC in Petten, Nederland, stelt onder leiding van Luitenant-Kolonel Paul McDonald een onderzoek in naar een onbekend verschijnsel in het Europese luchtruim. Ze worden daarbij bijgestaan door experts van het NORAD, NASA, US-UFO research en enkele buitenlandse inlichtingendiensten. Uit de Verenigde Staten wordt Rebecca Harris gestuurd om McDonald te helpen in zijn onderzoek. Een ondergrondse beweging probeert dit onderzoek te dwarsbomen en een ingewikkeld kat-en-muis spel ontstaat. Via spectaculaire verplaatsingen vindt er een voorlopige ontknoping plaats op Puerto Rico, waarna er voor Rebecca Harris en Paul McDonald letterlijk geen weg terug meer is.

 

Hoofdrolspelers zijn Paul McDonald, de Amerikaanse Rebecca Harris. Daarnaast Pauls' vriend en collega Dwight van Leuven en diens vrouw Ellen. Een bondgenoot vinden ze in een oude bekende van Paul en Dwight, de Russische Alexandra Levinskaja.

 

 

H

  

Proloog Hoofdstuk 1

  Engeland, 22.10 uur

De vuurzee was enorm, de hitte zo intens dat de commandant de ladderwagen terug liet trekken. Hij wiste het zweet uit zijn ogen en schudde zijn hoofd.   “Hier begrijp ik niets van…. Ik heb toch al heel wat branden geblust, maar..” Zijn ondercommandant keek omhoog en hield zijn hand schuin voor zijn ogen. “Het lijkt wel of het vuur elke keer feller terugkomt als we het de volle laag geven. Wat zit er in godsnaam in dat huis?” Een donderklap. De brandweerlieden krompen automatisch ineen. Tegelijkertijd stortte met een tweede klap de voorgevel van de woning in. Een vuurbal schoot omhoog. “Er is geen beginnen aan!”, schreeuwde de voorste man van de spuitploeg. De blusring werd op een veilige afstand gezet en het blusvermogen werd opnieuw verhoogd. Opnieuw een serie flitsen en de lucht leek wel een spectrum aan kleuren, de vuurzee, vermengd met een ongekend onweer.

Drie uur later zaten beide bevelvoerders opnieuw bij elkaar. De brand was meester verklaard, maar niets was er meer over van de grote villa. “De rechter en zijn vrouw zijn allebei omgekomen. Ze hebben al laten weten dat het waarschijnlijk onmogelijk zal worden om iets van hen terug te vinden.”
“Ik blijf het vreemd vinden.”
“Wat?”
"Dat onweer! Nergens anders in heel Zuid-Wales heeft het zo ge-onweerd. Zelfs op het nieuws hadden ze het niet voorspeld.”             “Schei toch uit, zeg. Straks gaan we nog beweren dat er ‘andere machten’ in het spel zijn, hahaha.”

 

 

                                                                                                  Boeken Homepage