Synopsis    “De Belofte”

 

Dit verhaal gaat over twee hoog bejaarde vrouwen die sinds enkele jaren in een bejaardenhuis wonen. De 83 jarige Linda en 84 jarige Eva. Aan de hand van een oud dagboek dat door de dochter van Eva op zolder van het ouderlijk huis is gevonden, beleven de oude dames in flashbacks een bepaalde periode uit hun leven opnieuw. Echter, de vrouwen willen in de nadagen van hun kleurrijke leven, schoonschip maken en er worden na tientallen jaren lang verborgen gebleven geheimen prijsgegeven. Hun oude vriendschap word zwaar op de proef gesteld en de belofte die zij elkaar ooit hebben gedaan blijkt een dubbele bodem te hebben. Het verhaal toont in flashbacks het vervlogen jaar 1980, dat als een rode draad door het verhaal (en door hun leven) loopt en waarin beiden zich op de top van hun vrouwelijkheid bevinden. Drama, humor, sex en tragedie, die zo aan het eind van hun leven de oude puzzelstukken vormen, vallen na al die jaren eindelijk op hun plaats.

 

De hoofdpersonen zijn Eva de Boer en Linda Vlaar. Bijrollen zijn voor Ron de Boer, Marineofficier en echtgenoot van Eva. Judith en Hans de Boer, de kinderen van Eva. Paul Vlaar, ex-echtgenoot van Linda. Eddy van Galen, de “rode draad” van de beide hoofdpersonen. Francisca Breederoo, collega van Ron. Emmy, de verpleegster die hen aanzet tot het vertellen van hun verhaal.

Het verhaal speelt zich deels af in het jaar 2025, waarin beide vrouwen zich sterk bewust zijn van hun leeftijd. De flash-backs gaan 45 jaar terug in de tijd, naar het jaar 1980...  

H

  

 

  

Proloog

De kus was minder hartstochtelijk dan die daarvoor, maar ze konden elkaar toch maar moeilijk loslaten. Hun ogen waren gevangen in een stil en teder moment.
“Dit is van ons en het blijft van ons alleen, belooft?”
Ze keek hem aan en knikte zacht maar vastberaden.

“Ik beloof het.”                                                                                                 Naar Hoofdstuk 1

 

                                                                                                   Boeken Homepage      

               H

 

Je kunt het boek "De Belofte" op twee manieren bestellen.

  1. Rechtstreeks bij LuLu.com.
    Klik dan op onderstaande winkelwagentje

      De prijs hier is € 12,22 en daar komt bij € 4,99 aan transport kosten (USA shipment) = € 17,21
      Dit is wel de snelste manier, maar je betaalt of met een CreditCard of via PayPal.

 

 

    2.  Via mij.  Ik plaats dan de bestelling en je rekent bij mij af. De prijs is dan € 15,85  
    (incl. verzendkosten binnen Nederland) 
         Mail dan naar mij: roci.tukker@ziggo.nl 
        
Ik zal je mijn girorekening toesturen en tevens het boek zodra ik dat binnen heb.