40 jaar Klas 244
        
31 januari 1977 - 31 januari 2017

 

40 jaar geleden is het dat klas 244 als mariniersklas zich verzamelde op het kazerneterrein aan het Toepad in Rotterdam. De Van Ghent kazerne was ons nieuwe thuis...!
Nu, 40 jaar na die eerste dag, waren we opnieuw bijeen in de Van Ghent. Onze groep, bak 244, die al om de 2 jaar bijeen komt, hadden we uit kunnen breiden met een aantal vrienden uit onze zusterklas, bak 243.

Goedgemutst en voorzien van een behoorlijke lading enthousiasme, kwamen we dus weer bijeen:

Van 244: Jock Sichterman, Michiel Mes, Gerd Rieken, Gerrit van der Wal, Dikkie Wieleing, Roel van Maaren, Ronald Vos, Rob Tukker, Manuel Seerden, Boy Rikers en George Maree.
Van 243 waren aanwezig: Cees Klinkenberg, Paul Beekman, Frits Akkermans, Remke Klomp, Hans Kastelein en Roland Jongbloed.
Daarnaast was tot onze grote vreugde ook de Baksmeester van toen; Sjeng Oliemeulen van de partij.

 

       klik op de foto voor een vergroting                                                                                      Mariniers Homepage

 

 

We werden ontvangen met koffie/cake en we kregen van Michiel een treffend beeld van wat we gedurende 40 jaar als opkomend 244 in de tussenliggende jaren hadden gedaan. De reunies kwamen daarbij op de achtergrond treffend in beeld. Daarna werden we door een dienend adjudant getrakteerd op het hedendaagse wel en wee van het Korps en de van Ghent kazerne in het bijzonder. We kregen verder een rondleiding over het terrein waarbij nostalgische zaken als onze slaapbarakken werden bekeken. Leuk om te zien dat er na al die jaren toch nog een en ander overeind stond.

Traditiegetrouw kregen we de Blauwe Hap en die werd door ons zeer plezierig weggespoeld met wat goud-gele rakkers. Daarna mocht we in de kazernekroeg (Het oude PMT?) nog de nodige herinneringen oprakelen en vertrokken we weer huiswaarts met hernieuwde kennismakingen, verrassende en interessante verhalen en nog meer inspiratie voor de volgende reunie, later dit jaar...

 

  Mariniers Homepage