Kapitein Rieken                                                                                            Mariniers homepage

25 januari 2012. We vreesden in 2009 dat we voor de laatste keer in de kazerne in Doorn zouden rondlopen, maar dat viel gelukkig mee.  Gerd Rieken, één van onze makkers van het eerste uur, had ons uitgenodigd bij zijn uittreden. Gerd heeft het geschopt tot Kapt Marns en dat is toch wel leuk om daar op deze manier tegenaan te kijken. Ik herinner mij nog dat ik bij de verbindingsdienst les heb gehad van SgtMarns Seebrechts. Hij ging er als Kapitein uit, als vakbaas dus, en dat waren oude kerels in onze ogen. Zoals al die ouwe majoors en adjudanten er destijds oud uitzagen. En dat terwijl ze stuk voor stuk jonger waren dan wij nu... Ik weet niet wat dat is, maar je ziet jezelf blijkbaar altijd een stuk jonger dan de mannen om je heen die je al lang niet meer hebt gezien. Ook nu stonden er weer een paar aan de bar waarvan ik de uiterste houdbaarheidsdatum in twijfel trok. Die stonden al met een half been in Bronbeek!
Gerd had ons in ieder geval uitgenodigd en dat gebeurde in stijl. In de Longroom, het officiersverblijf. We schuiven dus ook met de jaren steeds een stukje hoger door. W
as het bij Ben nog de "Gouden Bal", nu stonden we in de Longroom.
Er waren er best veel aanwezig voor Gerd en er werd een toespraak gehouden. De Majoor die dat deed was ons vergeten te interviewen (Witte de Wit straat...) dus het bleef bij wat slappe verhalen. Ook hier had Gerd als vanouds de regie volledig in eigen handen. Dat wordt wat als hij straks die arme kindertjes in een zwembad dirigeert.
244 was met 9 man vertegenwoordigd en als Bas zich niet had afgemeld hadden we voor het eerst sinds lange tijd de dubbele cijfers gehaald. Tot onze aangename verrassing meldde zich ook Kapitein Gerrit van der Wal (in zijn groene landmacht outfit). Verder waren er Roel, Michiel, Boy, Dirkje, Manuel, Ronald, ikzelf en natuurlijk Gerd. Het heeft toch wel wat.... lekker biertje er bij en natuurlijk de befaamde nasihap.
Net voor het diner zijn we nog met een paar man over het kazerneterrein gaan slenteren. Er staan nog maar een paar van de oude vertrouwde barakken. de rest is toch wel verdwenen of vernieuwd. Ik heb er een paar foto's gemaakt die zeker nostalgisch te noemen zijn.
Met het overhandigen van onze befaamde bordesfoto hebben we Gerd Rieken van het Korps overgenomen en in onze reüniegelederen opgenomen.
Welkom Gerd....                                                                                                                                                                                                                                           
Meer van de VBHkaz

.