Curaçao......1978/79

We zijn ook nog even een paar dagen op Aruba geweest. Een auto gehuurd en rondgereden. De natuurlijke brug gefotografeerd.... en natuurlijk op het hagelwitte zand gelegen...

Deze periode is natuurlijk mijn Mariniersterm op het eiland, maar daar zal ik het nu niet over hebben (zie daarvoor mijn Marinierspagina's..)
Cisca kwam in maart over en wij hadden een maand verlof op het eiland. Ik had een appartementje gehuurt in Julianadorp, een eindje buiten Willemstad. We hadden een erg realexte periode, met elke dag wel het strand, lekker eten en zon.
We aten vaak langs de weg, overdag broodjes met ei, ham en andere lekkere dingen. ´s Avonds gingen we ook regelmatig naar de snackkarren, oude bussen of caravans langs de weg, waar lokale broodjes werden bereid. Dat waren de lekkerste.... hygiene moest je even niet op letten, maar de broodjes stoba, carnisa en tunafisch staan nog altijd op onze smaakpapillen gegrift.

We gingen alle kleine baaitjes af, zoals Daaibooibaai, BlauwBaai, Kleine en grote knip, JeremiBaai, Santa Cruz en Porto Maribaai.
We lagen ook vaak op het waterterras bij Michielsbaai, de ontspanningsplek van het Korps Mariniers. Daar kon je de hele middag op het terras boven het water liggen, luisteren naar de muziek, af en toe snorkelen en een lekker pilsje drinken (pilsje kostte daar 50 cent, Pinnacolade 1 gulden) Alles was daar goedkoop, want ik moest vaak tanken met mijn grote Amerikaanse Dodge, maar ook dat was geen ramp... benzine 25 cent per liter)

 

De mooie plekjes op Curacao waren Playa Kalki, waar nooit iemand kwam en het restaurant boven de Westpuntbaai, Playa Forti, waar je de mooiste zonsondergangen zag. Waar kwamen we verder nog meer...... op het afgeschermde strand bij het LasPalmas hotel en natuurlijk Barbara beach, langs de ingang naar het Spaanse water. Ook daar stond een heerlijke snackkar.
Ik heb Cis landhuis Ascencion laten zien, het 17e eeuwse landhus van de marine en natuurlijk gingen we in het weekend naar Landhuis Jan Kok, waar in de oude slavenkelder een bar was gevestigd. Elke zondag was het daar druk en was er een Curacause liveband.... the place to be.....(de ringen waar de slaven aan geketend lagen, waren nog aanwezig) Landhuis Jan Kok was een voormalig plantagehuis, waar slaven op de zoutpannen werkte. De pannen zijn nog steeds in bedrijf, overigens, alleen zonder slaven.)       

Curacao startpage