Curaçao 2016 - augustus

Weer drie weken op ons eiland... Voor de tweede maal verbleven we bij Sjaak en Marcel in hun villa "L'orangerie".
Ons hoofddoel: lekker niets doen. Maar ja, wat is niets doen. Met de jeep toch elke dag naar het strand rijden is niet niks. Een van de hoogtepunten was het duiken met Alex (van de Trunkdivers op Kokomo Beach)
Bij de villa begonnen we elke ochtend met baantjes trekken in het heerlijke zwembad, waar we vaak na warme dag ook in eindigden. Na het zwemmen lekker ontbijten en weer klaar voor de dag...

Bij het zwembad Ons appartement geen commentaar... de jeep onder water.... mooi als altijd

We hebben een wandeling gemaakt onder leiding van gids John over de plantage Malpais, waar we de Hofi en de honderden jaar oude indigobakken hebben bekeken. Wandelend langs het 'verdwenen meer' waanden we ons in Afrika.... als er giraffen hadden gelopen was ik aan mezelf gaan twijfelen. De oude dam is nog een stille getuige van het verleden.

  Het verdwenen meer
    


 
     
     
De Gouverneur      Landhuis Ascension  De kerk aan het 
                                                               Wilhelminaplein
      << het vissers restaurant Purunchi

We hebben opnieuw een paar nieuwe restaurants aangedaan. Waar we al honderd keer voorbij zijn gereden, maar wat we vanwege de naam consequent hadden gemeden, "De Buurvrouw".... bleek toch een 7tje. Het restaurant aan het "Karakter strand" was beter. Nog beter was de "Gouverneur" in Otrabanda. Heerlijke lunch en een paar dagen later een diner met uitzicht over de AnnaBaai. Dan blijven er nog twee over.... We werden uitgenodigd door Max, een oude vriend van mij die al 10 jaar in Willemstad woont. We mochten 's avonds aanschuiven op een besloten BBQ op het strand van Porto Marie. En daar verrastten de koks ons op de lekkerste spareribs die we ooit hebben gegeten en dan overdrijf ik niet. Veel te veel gegeten...
Maar het echte hoogtepunt was toch wel Purunchi, het vissersrestaurantje (op aanraden van Max) achter de waterfabriek. De gewone tourist kent dit niet, vindt het nooit en durft er domweg niet langs te rijden, maar.... je zit er gewoon bij een visser in de huiskamer met een verlengd terras met uitzicht over water. De visser zit tussen de gasten de vissen schoon te maken en de eigenaresse moet maar afwachten wat de vangst van de dag is. We aten Red Snapper, rechtstreeks uit zee en achter onze rug bereid. Fan-tas-tisch...

Culinair Curacao....

       

Stoba in Plasa Bieu Mahi-mahi bij de Gouverneur   Red Snapper bij Purunchi Tapas bij Karakter Pizza bij Zanzibar

 Curacao startpagina