Curaçao......2013


Voor mij nu de 5e keer op het eiland. Ditmaal zonder kids en deze was dus helemaal voor ons tweetjes. We verbleven op 'Home Sweet Home', een schitterend appartement vlak bij Jan Thiel. Mooi zwembad er bij en elke ochtend ontbijten op de porch met een prachtig uitzicht en een orkest van vogeltjes. Met de gehuurde jeep lekker gecrost over het eiland van oost naar west. Op westpunt natuurlijk Playa Forti en Jaanchies aangedaan. Grote Knip en op een zondagmorgen de Christoffelberg beklommen. Toch wel letterlijk het hoogtepunt van ons verblijf. Wat is het daar heet en was het zweten om boven te komen. Als je daar niet genoeg water bij je hebt, heb je echt een probleem !                         

Niet alleen de berg na 35 jaar weer beklommen, maar ook na al die tijd weer op 'Ascencion' terug geweest. Het landhuis, waar we ook een wandeling maakten naar Boca Ascension, vroeger ook wel Plastic baai genoemd, maar dit ligt er niet meer na een grote schoonmaak. Het is nu een prachtig natuurgebied. Wat ook een mooi terrein is, zagen we toen we vanaf ons appartement de knoek in wandelden en bij de zoutpannen van Jan Thiel uitkwamen. Toen zagen we geen flamingo's, die we wel tegenkwamen bij de zoutpannen van Jan Kok.

Ons weerzien op Landhuis Daniel was hartverwarmend. Olga, de Antilliaanse kok/serveerster was er nog en we hebben  hebben de herinneringen van 10 jaar daarvoor onder het genot van een drankje en verrukkelijk eten bij gepraat. Niet alleen daar hebben we lekker gegeten.... ook bij De kleine wereld, Playa Forti, op het Wilhelmina plein en in lokale tenten in Otrabanda en aan de Caracasbaai hebben we lekker gegeten. El Gaucho was ondanks het uitzicht op Scherpenheuvel de slechtste keus en nog de duurste ook... De lokale stoba blijft toch nog steeds een topper !

... en natuurlijk waren er de baaien. De boca's en playa's. Porto Marie, Grote Knip, Cas Abou, Mambo Beach, Jan Thiel baai, Daaibooi en ga zo maar verder. Natuurlijk even in Willemstad geweest en vanaf onze porch weer met weemoed afscheid genomen van Curaçao (voorgoed?)                                                                                           Curacao startpage